KOMPANIET

 

Konstellasjonen

I Konstellasjonens forestillinger inviteres du med inn i eventyrlige verdener full av fantasi, merkelige skapninger, humor og musikk. Her sidestilles kropp, bevegelse, romlighet og rytme med tekstlig formidling. Vi arbeider innenfor et fysisk og visuelt teatralt uttrykk der også lek står sentralt. Vi er opptatt av å skape kreative og overraskende rom der publikum får kjenne på̊ å være tilstede i et annet univers for en liten stund. Vi produserer for alle aldersgrupper, men med hovedfokus på barneteater og utforsking av barns medvirkning både i prosess og i selve forestillingen. Vi jobber ofte målgrupperettet, og samarbeider da også ofte tett med en referansegruppe i produksjonsperioden.

”(…)Kompaniet har gjort seg bemerket i Sør-Trøndelag som et hardtarbeidende og seriøst kompani som orienterer seg bredt i det uavhengige scenekunstfeltet og som har bidratt til en sterkere profesjonalisering av miljøet. Som utøvere har de stort potensial og er allerede noen av fylkets mest interessante scenekunstnere”. – juryens uttalelse Fylkeskunstner 2012.

Konstellasjonen ble opprettet i 2010 og har base i Trondheim. Vi består av skuespillerne Ingvild Meland, Janne Brit Rustad, Kristina Kiberg, Elizabeth Piro Volan og Aud Kristine Horseng.

Kompaniet har turnert i både inn og utland, blant annet i Spania, Polen, Frankrike, Kamerun, India, Portugal, Sverige og Danmark og forestillingene spilles på skoler, i barnehager og som gjestespill ved institusjonsteatre og festivaler.