FETEN 2018

Fra nittende til tjuefjerde februar gjestet Konstellasjonen den spanske festivalen FETEN i Gijón. Festivalen er Spanias største scenekunstmarked for barn, og det er andre gang vi gjester FETEN. Forrige gang var i 2015 med Over stokk og stein – som blant annet resulterte i en tre uker lang turné i Baskerland. I år var det i alt åttifem kompanier, syvhundre programmerere, og det ble spilt over 200 forestillinger, der vår produksjon Ugler i mosen var en av de utvalgte. Vi benyttet anledningen til å få faglig påfyll i form av forestillinger og nettverking. I tillegg fikk vi også hjertelige gjensyn med gamle bekjente fra vår forrige Spaniaturné. Ekstra stas var det å se at de viste klipp fra vårt forrige besøk. Gjennom hele uka kunne man se våre dansende Kronkelmonker på storskjerm i
publikumsfoajeen.

Ut fra tidligere erfaringer, er det få som snakker engelsk i Spania og kommunikasjon kan være utfordrende i enkelte sammenhenger. Derfor var vi spente på om vi måtte mime og gestikulere teknisk opprigg da det ble vår tur til å spille. Heldigvis ble vi møtt av en særdeles hyggelig tekniker som snakket engelsk og som sørget for at vi fikk den
visuelle utformingen på lyset som vi ønsket. Vi spilte i alt to forestillinger som begge fikk god mottakelse. På den førsteforestillingen satt det skolebarn i målgruppealderen seks til ni år i salen, som ble engasjerte fra første sekund. De var ivrig deltakende og etter forestillingen fikk vi mange fine kommentarer både verbalt og gjennom hilsener i gjesteboka vår. Lærerne var også veldig begeistret og overøste oss med lovord. Det er alltid hyggelig med god mottakelse i utlandet der vi ikke vet hvordan forestillingen vil kommunisere. Huttistuttene sjarmerte det spanske publikummet med spanske gloser for anledningen, noe som passet dem ypperlig!

Som eneste norske kompani var det ekstra hyggelig å møte Theis Irgens fra Assitej Norge. Vi opplever at det er ganske eksotisk å være norsk i denne sammenhengen – selv om man skulle tro at Spania var godt vant med solhungrige nordmenn. Den kjølige temperaturen til tross, kan vietter å ha besøkt byen to ganger anbefale den på det varmeste!

Her er et bildedryss fra uka vår på FETEN:

 

I dagene før avreise var det mye som skulle forberedes. Ikke bare skulle vi øve opp forestillingen og tilpasse den til det spanske publikummet, men også oranisere frakt av scenografi og fikse kostymer og rekvisitter.

 

Avreisedagen har kommet. På vei til Spania skal scenografien fraktes og spanske gloser må pugges.

image1

Tre gladlakser på sightseeing i Gijón

 

 

I tillegg til å se mye teater denne uka fikk vi også tid til å spise spennende mat som oricios –  en spesialitet fra Asturias, drikke sidra med gamle bekjente og se oss rundt i den sjarmerende byen Gijón.

 

Ugler i mosen i spansk drakt

 

På festival får man muligheten til å møte nye bekjentskaper.  Her med Theis Irgens fra Assitej Norge og Jorge da Rocha fra Arawake Theater.

Vi reiser fra FETEN fulle av inspirasjon, nye bekjentskaper og henvendelser fra programmerere. Vi er spente på om Huttistuttene vil legge ut på nye eventyr i det store utland.

Konstellasjonen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s