1, 2, 3 NÅ BEGYNNER DET!

1, 2, 3 NÅ BEGYNNER DET! er en produksjon for de aller yngste og hadde urpremiere 29. oktober på Festningen barnehage i Trondheim. Arbeidet med produksjonen startet vinteren 2014 og er en del av Janne Brit Rustad sitt arbeidsstipend med fordypning i scenekunst for barn.

Vi har i løpet av denne perioden hatt flere møter med målgruppa og møter mellom oss kunstnerisk involverte. Vi har utforsket bruk av ulike instrumenter, interaktivitet og innhold og form. Vi har vært så heldige og samarbeidet med flere barnehager her i Trondheim og også barnehagene i Lierne. Alle disse møtene har vært viktige for utformingen av produksjonen.

Komponist og musiker Laila Totsås fra Lierne har komponert musikken. Laila spiller fløyte og har komponert magisk musikk, som har fenget barna fra første stund. Laila er nå bosatt i Portugal, og vi setter stor pris på at hun har tatt den lange veien til Trondheim for å utvikle dette sammen med oss.

Scenograf og kostymedesigner Berit Haltvik With, Teateratelier har også vært en viktig samarbeidspartner. Vi har hatt spennende diskusjoner og utprøvinger rundt scenografi, kostymer, form og innhold. Berit har igjen tryllet og hun har skapt et nydelig univers å leke i.

Det har også vært en utfordrende prosess, hvor vi har lett etter både form og innhold, klovnenesa har vært på, men forsvant etter hvert, bestikket forsvant også underveis i prosessen. Vi har jobbet med hvordan inkludere barna, hvordan invitere de inn? Mange hensyn å ta og hvert møte er ulikt og unikt. Vi var så heldige å få spille en uke i barnehagesekken i regi av Trondheim kommune rett etter premieren. Dette ga oss mulighet til å bli enda bedre kjent med forestillingen i møte med målgruppa, og kjenne på hva som fungerer og er utfordrende i møte med de aller minste. Forestillingen vil fortsette å være i utvikling i møte med barna.

Her er bilder fra forestillingsprosessen:

 Produksjonen er i gang. Vi planlegger og ser på stoffer til kostymer og scenografi

Det utforskes og terpes

Kostymeprøver med kostymedesigner Berit Haltvik With

Besøk av fotograf Theodor With

 Urpremieren er i gang på Festningen Barnehage

Turné i barnehager i Trondheim

 

Nå har vi en spillefri periode, men i 2016 kommer Laila flyvende fra Portugal og vi møtes på vår første åpne forestilling på Haugesund Teater. Vi gleder oss allerede!

Konstellasjonen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s