Sommeren 2015

Høsten er i gang hos oss i Konstellasjonen og vi har lagt bak oss en fin sommer fylt med forestillinger, planlegging og søknadsskriving. Det er mye å gjøre for tiden og ikke minst mye spennende som skal skje fremover. Men før vi deler alt dette med dere, så får dere en liten sommeroppdatering:

KORTREIST DANSEFESTIVAL

Første jobb for sommeren var på Kortreist Dansefestival. Vi spilte Ugler i mosen på Nord-Trøndelag Teater, som var co-produsenter for festivalen, og i  tillegg til å spille to fine forestillinger fikk vi nyte noen dager i Verdal der vi alle studerte for sju år siden. Det er alltid spesielt å være tilbake på gamle trakter og spille teater på det stedet der vi alle ble kjente med hverandre. Hadde det ikke vært for HiNT og Verdal så hadde ikke Konstellasjonen eksistert i dag. Vi hadde tre kjempefine dager på festivalen og fikk oppleve noe av det fine festivalen hadde å by på av forestillinger.

KODA1KODA3

KODA2KODA4

KODA7STÅENDEKODA6STÅENDE

OLAVSFESTDAGENE

I begynnelsen av august spilte vi Ut av det blå under Olavsfestdagene i Trondheim. Det er alltid stas å spille forestillinger i egen by og vi er veldig glade for at så mange kom og så på oss.

OFD1OFD3

OFD2OFD5

UT AV DET BLÅ PÅ KIMEN

I august åpnet et helt nytt kulturhus i Stjørdal, Kimen. Måkkislortene fikk æren av å være med på å åpne kulturhuset og det har virkelig blitt et flott bygg. I tillegg til å spille gratis forestillinger for de aller minste, spilte vi også for ca 100 voksne noen dager etter på nasjonal biblioteksdag. Det var kjempegøy og vi tror jommen meg vi fikk fenget noen voksne også.

KIMEN1KIMEN2STÅENDE

KIMEN5STÅENDEKIMEN4STÅENDE

KIMEN6KIMEN3

ADMINISTRATIVT ARBEID OG GODE NYHETER

I tillegg til å spille forestilinger, har sommeren vært fullstappet med administrativt arbeid.  Med nye prosjekter og utenlandsoppdrag på trappene, er vi avhengige av støtte for å kunne gjennomføre dette. Det å drive eget kompani krever mange timer på kontoret til søknader og planlegging av prosjekter. I tillegg kommer også selve prosessen med å utvikle forestillinger og å spille dem. Det er til tider svært hektisk og timene i døgnet strekker ikke til, men dette hører med hvis vi skal nå målene vi setter oss. Det er derfor så deilig å få tilsagn på søknadene vi sender, slik vi gjorde i forrige uke. Hele fire søknader ble innvilget fra Norsk Kulturråd og Fritt ord. Dette er penger som skal gå til utenlandsoppdrag samt et nytt prosjekt som vi er i planleggingsfasen av. Vi er så takknemlige for mulighetene dette gir oss framover og det viser bare at den beinharde jobbingen vi legger inn i Konstellasjonen er verdt det. Vi gleder oss derfor veldig til tiden framover og alt som skal skje, og det starter allerede neste uke. Da reiser vi til Polen for å spille Over stokk og stein under festivalen III Międzynarodowy Festiwal Teatrów dla Dzieci i Wroclaw. Vi reiser om en uke og de første dagene skal vi nyte noen dager på festival for å se forestillinger og hente inspirasjon. Forhåpentligvis får vi knyttet noen nye kontakter også. Vi spiller forestillinger på festivalens siste dag og vi gleder oss veldig. I tillegg til at festivalen spesialiserer seg på barneteater, har de også fokus på å invitere barn fra ikkepriviligerte områder som ikke har råd til å delta på kulturarrangement, samt barnehjemsbarn og funksjonshemmede. Dette synes vi er kjempefint og viktig og vi er virkelig stolte over å få være en del av dette.

Vi gleder oss!

Konstellasjonen

Kategorier: Konstellasjonen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s