FETEN 2015

Den siste uken har vi vært ute på tur igjen og denne gangen gikk reisen til Gijón i Spania og festivalen FETEN. FETEN er den største festivalen for barn i hele Spania og alle programmererne fra hele landet er tilstede. Vi er utrolig stolte over å ha blitt plukket ut til å delta på denne festivalen. Det er en stor ære! Vi var der i alt seks dager og i tillegg til å spille Over stokk og stein, fikk vi sett masse teater og stiftet nye bekjentskaper. Festivalen var utrolig profesjonelt og godt gjennomført og vi ble tatt veldig godt vare på.

Tidlig på morgenen  den 20.februar startet vi reisen fra Trondheim til Gijón. Vi var utrolig spente på hva som ventet oss i Spania. Vår venn og kollega Jorge var allerede i Gijón og organiserte det meste for oss i forkant av festivalen. Spanjoler snakker ikke særlig mye engelsk så det var godt å ha en ekte spanjol med oss på festival. På grunn av dette var vi også spente på hvordan vi skulle klare å kommunisere med de vi møtte, da vi heller ikke snakker noe spansk. Det var mildt sagt store språkutfordringer til tider og da var det godt å ha en som kunne oversette for oss.

Jorge møtte oss på flyplassen i Asturias og vi ble kjørt inn til Gijón. Det var tre trøtte skuespillere som ankom Gijón rundt midnatt, etter 19 timer med reise, men etter en god natts søvn var vi klare for festival!

På flyplassen i Madrid, alle kolliene er på plass og snart går reisen videre til Gijón.

IMG_1503_2gijon15stående

Dagen etter var det ikke mye annet på plakaten enn rigging av scenografi så vi hadde en hel dag til å se oss rundt i byen samt se litt teater. Denne dagen fikk vi også hilse på vennene til Jorge, som tok så godt i mot oss og som vi tilbragte mye tid med i løpet av uken vi var der. Gijón er en utrolig fin by. Noe kaldere enn vi hadde håpet, det er tross alt nord i Spania og ikke i syden, men vi var optimistiske nordmenn og hadde nok med oss litt for tynne klær.

Ute på vift i Gijón

IMG_1509_2gijon5stående

gijon22ståendegijon23

gijon12ståendeIMG_1552

Byen Gijón

gijon1liggendegijon3liggende

IMG_1512_2gijon16stående

Mandag var det vår tur til å spille på festivalen. I alt tre forestillinger av Over stokk og stein skulle spilles samme dag og vi gledet oss veldig. Det er alltid spennende å spille forestillinger i andre land for vi aner ikke hvordan de vil ta i mot oss. Vi har hatt stor suksess i andre land, men det er ingen garanti for at det vil fenge det spanske publikummet. Men det gikk veldig bra. Alle forestillingene var fulle og de måtte sende hjem over tretti stykk på siste forestilling, ikke verst til å være norsk teater i utlandet synes vi. Publikum tok veldig godt i mot oss og det var veldig gøy å spille for spanjolene. Både barn og voksne lo og koste seg og Kronkelmonkene moret seg med dem.

gijon7liggendegijon18liggende

IMG_1535_2gijon13stående

Dagen etter var det sannelig bilde av Kronkelmonkene i avisen El Comercio. Selve artikkelen var en omtale av festivalen, men det var stor stas at det var vi som ble avbildet.

Veronica oversetter artikkelen for oss

IMG_1545gijon14stående

Dagene etter vi hadde spilt forestillinger fikk vi med oss så mye teater som overhodet mulig. På en dag spå vi sju forestillinger. Det er en kjempefin ting å få se teater i utlandet for å hente inspirasjon til nye prosjekter. Konstellasjonen skaper som kjent sine egne forestillinger og vi må hele tiden søke etter nye ideer til fremtidige prosjekter. Da er festivaler som dette gull for oss.

I løpet av disse dagene fikk vi også god kontakt med andre spanske kompani. Vi opplevde spanjolene som rause, hyggelige, inkluderende og morsomme mennesker og vi har fått nye bekjentskaper som vi skal fortsette å holde kontakten med. Det setter vi pris på. På denne festivalen fikk vi servert lunch hver dag og ble bare plassert sammen med andre aktører. På den måten ble vi tvunget til å være sosiale med fremmede og det har vi nordmenn så utrolig godt av.

gijon21ståendegijon26stående

Sosialt samvær med våre nye spanske bekjentskaper

gijon10liggendegijon2liggende

gijon20liggendegijon19liggende

Vi skyper med Janne Brit for å holde henne oppdatert på våre opplevelser

gijon25stående

Nok en gang kan vi sette et nytt klistremerke på reisekassa vår

gijon27stående

Vi vil takke vår gode venn og kollega Jorge for all hjelp under festivalen. Han har organisert, vært tekniker, tolk og manager for oss og vi vet ikke hva vi skulle gjort uten han på denne reisen. Jorge, du er super!!

gijon6stående

Vi har hatt en utrolig fin uke i Spania og er fulle av inspirasjon og gode minner.

Muchas gracias Feten!!

Konstellasjonen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s