Høsten er i gang

En innholdsrik sommer er over og høsten er nå i full gang for oss i Konstellasjonen. Måkkislortene er ute på tur i barnehager i Trondheim og vi ser fram til et hektisk og intenst høstprogram. Her er en oppdatering fra oss om hva vi har foretatt oss siden sist og om hva vi har i vente denne høsten.

NORDIC PULSE 2014

I midten av juni reiste vi på en kort tur til Danmark for å spille Over stokk og stein på festivalen Nordic Pulse i Odense. Nordic Pulse er en nordisk teaterfestival for barn og unge, og var en del av Nordiske Scenekunstdager, som foregikk i Danmarks fire største byer i løpet av juni. Over stokk og stein ble plukket ut blant mange produksjoner til å delta på denne festivalen og vi var i godt selskap med mange gode scenekunstproduksjoner for barn og unge fra hele Europa. Dette er vi veldig stolte over! Det ble et kort og intenst opphold for oss, da vi måtte videre på annen jobb, men vi hadde det veldig fint i Danmark. Sist men ikke minst kunne vi nå sette et nytt utenlandsk klistremerke på flight casen vår.

IMG_1013

REBELLA HEX

Også denne sommeren, som i fjor, var Konstellasjonen involvert  i forestillingen Rebella Hex i Namsskogan familiepark. Denne sommeren var det episode 7 – Sverdet som sto for tur. Forestillingen ble produsert av Namsskogan familiepark med Nord- Trøndelag Teater som co-produsent, og vi har bidratt i produksjonen både på og bak scenen. Vi hadde fin sommer med Rebella Hex og fikk gleden av å jobbe med mange kjempefine mennesker!

PROPELLEN TEATER – DETTE ER SCENEKUNST FOR BARN OG UNGE

Høstensesongen ble kickstartet med teaterfestival for barn og unge i Trondheim og Verdal. Propellen teater arrangerte festivalen Dette er scenekunst for barn og unge, og I løpet av en liten uke kunne det trønderske publikummet se hele seks lesninger av ferske scenetekster for barn og unge, delta på spennende seminarer samt få med seg en rekke gjestespill fra både inn og utland. Vi fikk gleden av å spille Over stokk og stein og Ut av det blå, være representanter i panelet på et av seminarene  i tillegg til at vi var aktive i selve avviklingen av festivalen. Vi synes det er veldig bra at en slik festival blir arrangert i Trondheim og vi legger bak oss en uke full av nye intrykk og masse ny inspirasjon til arbeidet videre med teater for barn og unge.

IMG_1054fanzine

MÅKKISLORTER PÅ TUR I TRONDHEIM

De siste to ukene har Måkkislortene vært på turné i barnehager i Trondheim. Turnéen er i regi av Trondheim kommune og dette er tredje året vi turnerer i hjembyen vår. Vi reiser til barnehager over hele byen og mange av barnehagene har hatt oss på besøk tidligere. Det betyr mye for oss å bli invitert tilbake til disse barnehagene – det betyr at vi har gjort inntrykk. Vi får veldig god mottakelse fra både barn og voksne og det setter vi stor pris på. Det er så flott å få møte de aller minste i barnehagen, der de er i et miljø som de kjenner godt. Vi gleder oss til fortsettelsen av denne turneen i desember.

måkkislesermåkkislorterbhg

KRONKELMONKER I BERGEN

21. september pakker Kronkelmonkene koffertene sine og reiser til Bergen for å spille Over stokk og stein på Den nationale scene i Bergen. Her skal vi være i tre uker og spille forestillinger fra mandag til lørdag. Vi gjestet Den nationale scene med Ut av det blå for halvannet år siden og synes det er stor stas å bli invitert tilbake til teateret med en ny forestilling. Vi ser fram til en fin periode og håper du tar turen på forestilling dersom du befinner deg i Bergen fra 21. september-11.oktober.

KRONKELMONKER I KAMERUN

Vi har gleden av å dele nyheten om at vi reiser til Yaounde i Kamerun i november. Over stokk og stein er invitert til festivalen FATEJ og vi gleder oss stort til denne reisen. Vaksineringen er i gang, visumsøknaden er sendt og vi venter i spenning på det som sannsynligvis vil bli en annerledes festivalopplevelse. Vi er utrolig spente på hvordan forestillingen vil kommunisere med et afrikansk publikum og en kultur som er så annerledes fra vår. Vi skal være der en hel uke og håper vi får mulighet til å stifte nye bekjentskaper samt oppleve kulturen rundt oss.

FATEJ er en festival for barn og unge som ble etablert i 1996 og som siden 2004 har vært en ASSITEJ-festival. FATEJ tar imot artister fra hele verden og vi er inviterte som hedersgjester som den aller første norske produksjonen som noen gang har gjestet festivalen. Dette synes vi er stor stas!

kamerun

UGLER I MOSEN – SCESAMFESTIVAL

Bare dager etter vi kommer hjem fra Afrika, pakker Huttistuttene koffertene sine og reiser til Drammen. Her skal vi spille Ugler i mosen under festivalen ”Gullkorn, perler og mosterfrø: Forskningsfunn i SceSam-prosjektet”. Dette blir første gang vi viser forestillingen siden premieren og første gang vi spiller åpen forestilling. Dette gleder vi oss veldig til og i tillegg skal vi prøve å få med oss litt faglig påfyll gjennom seminarer og andre forestillinger som spilles under festivalen. ”Gullkorn, perler og mosterfrø: Forskningsfunn i SceSam-prosjektet” finner sted i Drammen og Oslo fra 20.-22.november.

Les mer her: http://scesam.no/

Vi gleder oss til å ta fatt på denne høsten!!

Konstellasjonen

Kategorier: Turné/festivaler

1 kommentar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s