Verksted på Flatåsen skole

Torsdag og fredag forrige uke dro vi til Flatåsen skole for å møte målgruppa vår for aller første gang. Vi skulle teste ut Huttistuttene i møte med publikum, snakke med barna samt gi dem noen oppgaver basert på tematikken vennskap. Vi var på forhånd  veldig spente på hva vi kunne vente oss. Ville vi møte en aktiv eller en stille forsamling og ville de i det hele tatt vise noen form for interesse for det vi skulle presentere? Resultatet ble to veldig fine dager sammen med barna der de gav oss mengder av inspirasjon som vi kunne ta med oss videre i prosessen. Vi fikk svar på hvilke deler av tematikken som engasjerte dem, vi fikk tegninger fra Huttistuttenes verden, som er en kjempeinspirasjon for arbeidet med scenografien, og ikke minst fikk vi et innblikk i hva som opptar barna i hverdagen.

Ved å møte målgruppa så tidlig i prosessen kan vi få rede på hva som fascinerer og interesserer dem. Dette mener vi vil gjøre det lettere å lage en forestilling som virkelig kommuniserer med dem, i stedet for å kage noe vi som voksne tror fenger dem, men som egentlig ikke gjør det.

Vi er veldig glade for å ha gjennomført dette verkstedet, og det hele gikk til i samarbeid med Scesam –  et forskningsprosjekt om interaktiv scenekunst for barn:

SceSam skal gjennom tre seminarer og fire scenekunstprosjekter, med to praktiske verkstedet hver, undersøke interaktivitet i scenekunst for barn. Formålet er å og kunstnere mulighet til å prøve ut hva som skjer når de på ulike måter involverer barna i det faktiske kunstverket, være seg en teaterforestilling, en performance eller en installasjon. I små konstellasjoner får kunstnerne samarbeide med en gruppe barn og en mentor med barnekunstfaglig kompetanse. Målet er å utvikle unike ideer til interaktive produksjoner for barn. Les mer om SceSam her: www.scesam.no

Med oss på verkstedet og i planleggingsfasen var vår mentor Lise Hovik, som stilte oss nyttige spørsmål og gav tilbakemelding på våre tanker og ideer. Det å ha en som ser prosessen utenfra  og peker på ting vi ellers kanskje aldri hadde tenkt over, har vært kjempenyttig. Vi ser frem til videre samarbeid med SceSam.

Nå blir veien videre å samle inntrykkene fra verkstedet til en historie som fenger barna fra 6-9år. Dette er vi vi full gang med nå og vi gleder oss til å se hvordan forestillingen og Huttistuttene utvikler seg videre.Imens kan dere se noen bilder fra verksteddagene.

Vi planlegger verksted med vår mentor Lise Hovik

verkstedmøtemedlise

Klokka er 0800 og vi er klare for å ta i mot barna

verkstedliseogbettan

Sammen med barna snakket vi om tema vennskap. Hva er en god venn? Hvordan får man venner? Hvorfor blir man uvenner? Her fikk vi mange interessante og fine svar fra barna

verkstedtankekart

To av de mange fine tegningene fra Huttistuttenes verden

verkstedtegning2verkstedtegning1

Verkstedet er over og vi reflekterer over det vi har opplevd med barna

verkstedpratmedgrethe

I tillegg til SceSam ønsker vi å takke Grethe Mathisrud og Flatåsen skole for å ta så godt i mot oss disse dagene og for at de tok seg tid fra undervisningen for å være sammen med oss. Vi har hatt to kjempefine dager sammen med en kjempefin gjeng og vi gleder oss til fortsettelsen.

Konstellasjonen

Kategorier: Ugler i mosen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s