Sykehusklovnene

Denne høsten begynner kompanimedlemmene Kristina Kiberg og Elizabeth Piro Volan som sykehusklovnrekrutter på St.Olavs hospital i Trondheim. Janne Brit Rustad vil etter planen komme inn som rekrutt våren 2013. Vi synes  sykehusklovnene gjør en utrolig viktig jobb  og vi  er veldig  stolte av å få bli en del av dette.

OM SYKEHUSKLOVNENE

Sykehusklovnene ble startet av Tove Karoliussen i 2001 og består nå av 12, snart 15 klovner. Alle som arbeider som sykehusklovner er profesjonelle scenekunstnere som er kurset spesielt for arbeidet som klovn på sykehus.

Sykehusklovnene kommer ikke med ferdige forestillinger, men gjennom finstemt lytting og improvisasjon går to og to klovner inn for å gi barna et friminutt fra livet som pasient. Det er aldri hele barnet som er sykt, men alltid en kime til livsgnist vi søker å stimulere. I en sykehushverdag der man må gjennom instrumentell behandling og nødvendige rutiner er klovnen et fristed, et forstyrrende positivt element der barnet igjen blir eksperten på sitt eget Iiv.

Vi anbefaler alle å gå inn og like facebooksiden til sykehusklovnene(http://www.facebook.com/Sykehusklovnene),samt ta en titt på deres nettside: www.sykehusklovnene.no
Vi gleder oss til å ta fatt på dette arbeidet!

Konstellasjonen

Kategorier: Konstellasjonen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s