Over stokk og stein

Konstellasjonen jobber på som aldri før og kan med glede meddele at vi i januar starter opp med vår nye produksjon Over stokk og stein. Tidligere i år bestemte vi oss for å lage en trilogi for barn som har fått navnet Hummer og Kanari. Ut av det blå er del 1 i denne trilogien og er for de aller yngste. Over stokk og stein blir del 2 og skal ha barn fra 3-6 år som målgruppe. Vi er også utrolig glade over å ha mottatt støtte fra Norsk Kulturråd, Fond for utøvende kunstnere og Fond for frilansere til Over stokk og stein. Vi er takknemlige for at så mange har tro på arbeidet vårt.

HUMMER OG KANARI

Da vi startet arbeidet med Ut av det blå, hadde vi opprinnelig tre ulike karakterer som skulle treffes i forestillingen. Det var Måkkislorten, Kronkelmonken og Huttistutten, men som de fleste vet så endte vi opp med å kun fokusere på Måkkislorten. Dette betyr at vi fortsatt har to karakterer som fortjener en egen forestilling, og dette er bakgrunnen for Hummer og Kanari. I del to er det Kronkelmonken sin tur til å treffe publikum. Felles for de tre forestillingene er det visuelle og nonverbale uttrykket og  at karakterene vil være utgangspunkt for arbeidet.

KRONKELMONKEN

I Over stokk og stein vil vi møte tre Kronkelmonker som bor i en jordhaug. Kronkelmonken er rund og god og glad i alt som kan puttes i munnen og gjemmes i Kronkelmonkens mange krinkelkroker i kroppen. Et vekslende humør er stikkord for karakterens lynne, selv om godt humør er gjennomgående, blir det også surmuling når ting går på tverke. Kronkelmonken har stor appetitt på livet på alle mulige måter. Tematikken i denne forestillingen vil være å dele/ikke dele, og da ligger det kanskje i kortene at Kronkelmonkene ikke alltid vil være helt enige… ?

TJUVSTART

Selv om selve prøveperioden starter 3.januar, så har vi allerede startet arbeidet med denne forestillingen. Jenny Hilmo Teig skal lage kostymene og hun har allerede laget et prøvekostyme for jordhagen. Dette fikk vi utforsket  i et verksted i oktober i regi av Skuespillersenteret og Propellen Teater. Dette gav oss et godt utgangspunkt for vårt neste verksted som vi hadde  denne uken. Denne gangen var det  Anne Marit Sæther i Cirka Teater som ledet et inspirerende verksted der vårt hovedfokus var på karakterarbeidet. Tre Kronkelmonker er nå i ferd med å våkne til liv og vi gleder oss veldig til fortsettelsen.

Her er noen bilder fra onsdagens verksted:

Vi gleder oss!!

Konstellasjonen

Kategorier: Over stokk og stein

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s