Sommerturné med Ut av det blå

August har kommet, og Måkkislortene har returnert til Trondheim. Vi har hatt en veldig fin sommer sammen med Måkkislortene. Vi har fått god mottakelse overalt vi har vært, og vi er glade og fornøyde med vår lille sommerturné. Tusen takk til alle som har bidratt til at dette ble en så vellykket opplevelse for oss.

Vi ble enige om at i stedet for å skrive et innlegg om hvert sted vi har vært, så samler vi heller alt i et innlegg.

Her er sommeren til Ut av det blå:

Første stopp: Sunndal kulturfestival

16. juni satte vi oss i bilen og kjørte til Sunndalsøra, vårt aller første stopp for sommeren. Her skulle vi spille to forestillinger for barnehager, og vi var veldig spente. Vi ble møtt av majestetiske fjell, flotte mennesker og veldig god service. En spesiell takk til Ane Wennevold som organiserte alt for oss. Forestillingene gikk kjempebra, noe som varmet veldig. Kjersti Ramsøy-Halle skrev en  omtale om oss, som dere kan lese her:

http://www.sunndal.kommune.no/artikkel.aspx?MId1=4&AId=2580&back=1&sok=true

Janne Brit og fjellene i Sunndalsøra. Rett og slett et nydelig sted.

I Sunndalsøra fikk vi også litt tid med tidligere klassekamerat Nils. Han briljerte som Lars Hoås  i Lady Arbuthnott, som vi fikk gleden av å se, og som vi likte veldig godt.

Andre stopp: Bærflækkdagan i Røyrvik

2.juli var vi på plass i Røyrvik der vi spilte to åpne forestillinger for kjempefine barn. Tidligere i år var vi på Gränslösturné her, og vi møtte igjen flere av barna vi spilte for. De husket veldig mye av forestillingen, og det er fint å oppleve at forestillingen setter spor hos barna. Solen tittet også fram denne dagen og så fort vi hadde rigget oss ned, dro vi ut for å slikke sol og oppleve folkelivet i Røyrvik. Vårt kompanimedlem Janne Brit har vokst opp i Røyrvik, og hun og de andre arrangørene gjorde en kjempjobb for oss.

Klargjøring av den fine kofferten vår, før vi kan ta i mot publikum

Tre tilfredse skuespillerinner etter to vellykkede forestillinger

Mat og sol må man ha, før man setter seg i bilen og kjører hjem til Trondheim

Tredje stopp: Garstad-dagan i Vikna

15. juli var det duket for Ut av det blåGarstad-dagan. Her ble vi vartet opp av ildsjel og kompanimedlem Aud Kristine, og vi hadde et veldig fint døgn her.  Vi  fikk blant annet besøk av en barnehage som lot seg begeistre av Måkkislortene. På Garstad hadde vi også ekstraøvinger for Aud Kristine som skulle ta over for Janne Brit på Finnsnes i Fest og på Minifestivalen.

Vakre Garstad på kvelden. Dette er også spillstedet for Trua og saltet, som Aud Kristine spilte i bare dager før vi ankom Garstad.

Måkkislortene klare for påkledning.

Fjerde stopp: Finnsnes i fest

Turen til Finnsnes ble annerledes enn det vi hadde forventet oss. Bare få dager tidligere skjedde det ufattelige og forferdelige angrepet på Oslo og Utøya. Vi var alle veldig preget av det som hadde skjedd, men vi var enige om at kultur og opplevelser i tider som denne var viktig, og ikke minst var det viktig å gi en opplevelse til barna. Forestillingene ble kjempefine, og det føltes veldig meningsfullt for oss å glede et publikum. Senere på kvelden deltok vi i fakkeltog på Finnsnes, og det føltes godt for oss å delta i en markering.

Denne gangen hadde vi med oss en ny Måkkislort, nemlig Aud Kristine. Hun gjorde en kjempeinnsats, og vi er veldig fornøyde!

Fargerik sminke må til for å bli en ekte Måkkislort

På Senja holder Rimfrost teaterensemble til, og det er takket være de at vi fikk mulighet til å komme hit. Morten var arrangør av barnas dag som vi var en del av, og alt var kjempefint tilrettelagt for oss.Han stod for billettsalg og introduksjon av oss første dagen vi spilte, noe vi satte veldig stor pris på.  I Finnsnes fikk vi også litt tid sammen med to tidligere klassekamerater, Kristine og Jonas. Kristine er også et av medlemmene  av Rimfrost teaterensemble. Jonas var også til stor hjelp for oss da vi spilte Ut av det blå på barnas dag med å selge billetter og introdusere oss. Tusen takk til dere alle sammen som stilte opp for oss, vi hadde det supert oppe i nord!

Troms folkeblad var også tilstede den ene dagen vi spilte, og her finner dere omtalen:

http://www.folkebladet.no/fri/fif/article472654.ece

Neste stopp: Minifestivalen i Stjørdal

I neste uke starter Minifestivalen i Stjørdal, der Konstellasjonen ikke bare skal spille Ut av det blå men også holde teaterkurs. Mer informasjon om dette kommer senere. Men vi kan avsløre at vi gleder oss veldig!! I mellomtiden kan dere gå inn på bloggen: minifestivalen.blogspot.com

Alt i alt er vi veldig glade for å ha fått muligheten til å turnere med Ut av det blå i sommer, og vi er også veldig glade for at den fortsetter å leve til høsten også.

Konstellasjonen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s