Konstellasjonen har bursdag

HURRAAAA!!!

På søndag er det ett år siden Konstellasjonen ble dannet, og for et år det har vært!! På et år har vi allerede klart å produsere to forestillinger, og det er vi utrolig stolte av. Vi har jobbet og slitt døgnet rundt til tider,og det har kostet oss mye, men når man ser tilbake på det har det virkelig vært verdt det!! Vi er stolte av oss selv, og vi vil gjerne dele noen bilder med dere fra Konstellasjonens første år.

6. mars 2010

6. mars 2010 er dagen Konstellasjonen ble dannet. Tre av oss hadde fått en ide som vi ville lufte med tre andre skuespillerinner i Trondheim. På dette tidspunktet var vi seks frilansere som kavet mye alene. Tanken med Konstellasjonen var at vi nå heller skulle kave sammen og satse sammen som et teaterkompani. Vi kommer alle fra samme utdanning og sånn sett snakket vi samme scenespråk. Dette ville vi utnytte og heldigvis ville de tre andre også være med på dette, og da så Konstellasjonen dagens lys!  I løpet av året har vi lært mer om oss selv og om hva vi representerer. Vårt kunstneriske mål som kompani er å stå støtt med begge føttene i det utforskende scenerommet. Det vil si at vi alltid har som mål å utforske ulike stilarter, målgrupper, eller tverrkulturelle prosjekt. Vi forsker ikke bare for forskningens skyld, men fordi det kan gi oss uante muligheter ved ikke å stivne i en form. Kjennetegnet til Konstellasjonen er å hoppe høyt uten fallskjerm, ikke være redd for nedfallet, men samtidig jobbe hardt for at landingen skal blir så elegant som mulig og samtidig sette spor.

Teppefall – et forprosjekt

I september hadde vi vårt aller første kunstneriske møte. Her ble vi enige om å kaste oss ut i et prosjekt helt uavhengig av hva vi fikk inn av midler. Vi satte av datoen 19. november og begynte å kaste opp ideer for hva vi kunne tenke oss å lage. Valget falt på en klovneforestilling, senere ved navn Teppefall. Vi merket allerede fra begynnelsen av at vi ikke kom til å få god tid til dette prosjektet. Mange av oss var opptatte på andre jobber og prosjekter i dette tidsrommet, og vi skulle i tillegg gjøre alle administrative oppgaver. Derfor ville Teppefall 2010 få funksjonen som et forprosjekt. Vi jobbet og jobbet hele denne perioden, og vi klarte målsettingen vår, nemlig å ha en prøveforestilling for et publikum 19.november 2010

Det øves og øves, terpes og terpes. Mye skal være klart før vårt møte med publikum

Fem klovner er klare for å møte et publikum

19. november 2010 debuterte Konstellasjonen som teaterkompani og vi kunne puste lettet ut og feire med gode venner.

Ut av det blå

Det gikk ikke mange dagene før vi var igang igjen. Nå var det teater for de aller yngste som stod på plakaten. På bare noen uker ferdigstilte vi forestillingen Ut av det blå, som ble Konstellasjonens andre forestilling. Prøvene på Ut av det blå startet allerede før Konstellasjonen ble dannet, men etter et lengre avbrekk var vi i gang igjen. Store endringer ble gjort, og vi er veldig fornøyde med denne lille forestillingen vår.

Mye skal gjøres klart før forestillingen kan spilles. Her ferdigstilles kostymer, og Janne Brit er i full gang med å fiffe opp rekvisittene våre.

Vi er endelig klare for premiere. En spent gjeng på vei til den første barnehagen som skal få besøk av oss. Ut av det blå ble veldig godt mottatt på de tilsammen seks barnehagene vi besøkte, og det var en sann glede å spille for de yngste barna.

Åpne forestillinger

I januar spilte vi fire åpne forestillinger på Stabburet på Flatåsen. Her fikk vi spilt forestillingen for de yngste barna, men også eldre barn og vokse. Til vår store glede kom det mange og så på og forestillingen ble godt tatt  imot også denne gangen.

2011

I løpet av våren og sommeren 2011 skal vi gjenoppta forestillingen Teppefall. Forestillingen i november var en slags prøveforestilling for oss. Vi måtte ha et møte med publikum for å kjenne på hva som fungerte og ikke fungerte i denne prosessen. Dette har vi tatt med oss videre, vi har evaluert prosessen og ikke minst så har vi lagt nye planer for forestillingen. Det er bare å glede seg til forestillingen Teppefall blir ferdig!!

Videre skal Ut av det blå på en liten turne nord i Nord-Trøndelag og i Sverige i mai. Dette gleder vi oss veldig til og vi håper at Ut av det blå får lang levetid.

Men før dette skal vi feire oss selv og det vi har fått til i løpet av ett år!!

Konstellasjonen

2 kommentarer »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s